Térjetek meg, mert elközelgett a mennyek királysága! (Máté 4,17)
Két kérdésKét kérdést teszek fel neked, amelyeken mindenképpen érdemes elgondolkodni.
       Az első így hangzik:
       
1. Istennel akarod leélni a földi életedet vagy Isten nélkül?
       Akik úgy válaszolnak, hogy Istennel, azok jellemzően vallásos életformát választanak. Templomba és valamilyen vallásos vagy hívő közösségbe járnak. Akik inkább Isten nélkül próbálkoznak, azok többnyire elkerülik a vallást. Végül is rengeteg egyéb lehetőség van a világban. Persze a vallásos emberek között is nagyon sok van, akiknek a külsőségek mellett semmilyen kapcsolatuk nincs Istennel.
       Akkor most következzék a második kérdés:
       
2. Istennel vagy Isten nélkül akarod tölteni azt az időt, ami a földi életed után következik?
       A földi életed utáni időt úgy nevezik, hogy örökkévalóság. Itt van tehát két időszak. Az egyik jellemzően néhány évtizedet ölel fel, a másik pedig végtelen. Vajon melyik a fontosabb, és mennyivel?
       Mi éppen a földön vagyunk, és meghozzuk a döntéseinket. Itt és most mi döntünk Isten felől.
       A földi életünk után is lesz egy ítélet. Akkor majd Isten fog dönteni felőlünk. És az Ő döntésének alapja az lesz, hogy mi milyen döntést hoztunk Felőle itt a földön.
       Elméletileg négy lehetőség van az emberek sorsát illetően:
              1. Istennel a földön és Istennel az örökkévalóságban
              2. Isten nélkül a földön és Isten nélkül az örökkévalóságban
              3. Istennel a földön és Isten nélkül az örökkévalóságban
              4. Isten nélkül a földön és Istennel az örökkévalóságban
       Szerinted a 3. és 4. változatra mekkora esélyük van az embereknek? Megmondom, hogy szerintem mekkora: nagyon kicsi. Az a logikus és az a valószínű, hogy akik Istennel jártak a földön, azok az örökkévalóságot is Vele fogják tölteni, akik pedig itt nem akartak tudomást venni Róla, azok nem élvezhetik az Ő jelenlétét és áldásait az örökkévalóságban sem.
       Ha megnézzük az embereket, milyeneknek tűnnek? Miben reménykednek? A legtöbben melyik kategóriába szeretnének tartozni? Megmondom, szerintem melyikbe: a negyedikbe. Isten nélkül élnek, és valahogy abban reménykednek, hogy ha Isten létezik, akkor majd magához veszi őket a mennybe.
Nem óriási naivitás ez? Komolyan gondolhatják emberek azt, hogy miután évtizedeken át elkerülték Istent, Isten majd azt mondja nekik: „Jól van, azért üdvözülhetsz”?
       Látod, milyen bolondok az emberek? Elhanyagolják a legfontosabb kérdést az életükben, és abban reménykednek, hogy valahogy majd mégis jól fognak alakulni a dolgok.
       Pedig Isten mást mond a Bibliában. Ilyeneket:

„Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust” (János evangéliuma 17,3).

„Megjelenik az Úr Jézus az égből az Ő hatalmának angyalaival tűznek lángjában, ki bosszút áll azokon, akik nem ismerik az Istent, és akik nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliumának” (2Thesszalonika 1,7-8).

       Kiké az örök élet? Akik ismerik Istent. És akik nem? Azoké a bosszúállás. Brrr!!!
       Ezek után csak ezt tudom javasolni neked: vedd első helyre a fontossági sorrendben azt, hogy megismerd Istent! Olvasd az Újszövetségben az Ő evangéliumát, keresd meg Őt, és járj Vele!

       Tapasztalatból mondom, ez a legjobb, ami egy emberrel történhet. Remélem, hogy veled is így lesz!
       
„Ettől fogva kezdett Jézus prédikálni, és ezt mondani: Térjetek meg, mert elközelgett a mennyek királys á ga!” (Máté 4,17.)
Megtérés
Mucsi Ferenc - 2020.